Neviem, prečo som dostala na toto chuť. Varievali nám to v školskej jedálni s cukrom a mne sa kapusta nikdy nezdala byť sladkou zeleninou. Je to ale chuť, ktorá mi pripomína školské roky.
Cesto na rezance:
500 g hrubej múky,
1 vajce
Soľ
asi 2 dl vody
1 kg hlávkovej kapusty
150 g roztopeného masla
práškový cukor alebo soľ a mleté čierne korenie.
Očistenú a umytú kapustu posekáme alebo nadrobno postrúhame. Na rajnicu dáme polovicu masla, vložíme pripravenú kapustu, osolíme a udusíme do mäkka. Vyvaľkané rezancové cesto pokrájame na fliačky, ktoré vyvaríme v osolenej vode. Vyvarené a odkvapkané polejeme zvyšnou dávkou masla a premiešame s udusenou kapustou. Potom fliačky podľa chuti buď posypeme práškovým cukrom, alebo osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment