
V Austrálií si zdobíme stronček trošku skôr, ako je to zvykom na Slovensku. Väčšina ľudí ho už má vo svojich obývačkách. Ale napriek tomu veľa z nás stále túži po silnejšej Vianočnej atmosfére. Atmosfíre, ktorá je navodená Vianočnými trhmi, medovinou, a vôňou ozajstného stromčeka, nie umelého.
S trhmi a stromčekom pomôcť nemôžeme, ale aspoň Vám prinášame recept na chladené varené víno.
1L ľahkého červeného vína, napr pinot noir alebo tarrango
55g cukru
1 pomaranč, nakrájaný na trojuholníčky
10 klinčekov
2 škorice
1 vanilkový bôb, rozrezaný po dľžke
2 lyžice Cointreau
8 jahôd na ozdobu
Všetky prísady okrem cointreau zmiešame a povaríme asi 2 minúty, kým sa cukor roztopí. Pridáme Cointreau a necháme asi 2 hodiny schladiť. Podávame v pohároch ozdobených jahodami.
Recept z taste.com.au
No comments:
Post a Comment