Monday, March 8, 2010

Slovenské recepty: Jemná bublanina

Toto leto som si v Austrálií nenechala ujsť čerešňovú sezónu. A pripomenula som si jeden výborný recept z detstva.

Suroviny:
5 vajec
300g polohrubej múky (najlepšia je continental, ale dá sa použiť zmes semoliny a hladkej)
2 lyžičky prášku do pečiva
150g cukru
vanilkový cukor
pol pohára oleja
pohár vody
citrónová kôra
Ovocie ako čerešne, jahody, ríbezle, ale receopt je dobrý aj z nakrájaných broskýň.

Speníme žĺtka s cukrom, za stáleho miešania pridáme olej a vodu. Pomaly vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielok. Vylejeme na vymastený plech a posypeme ovocím. Pečieme v miernej trúbe asi 20 minút. Pokrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.

1 comment:

Anonymous said...

Bublaninu milujem. A skusala som ju robit dokonca aj z 'exotickeho'ovocia, ako mango a kiwi a je uzasna!