Je leto a čas ovocia. Marhule už síce končia svoju sezónu, ale slivky iba začínajú. Nepremeškajte túto príležitosť pochutnať si na tomto klasickom Slovenskom múčnom jedle.
Suroviny:
500 g zemiakov
okolo 250g continental alebo hladkej múky
20 g masla
1 vajce
štipka soli
ovocie na plnenie
mak, strúhané orechy, tvaroh alebo opražená strúhanka na posypanie
práškový cukor na posypanie
roztopené maslo na pomastenie
Postup:
Zemiaky uvarte v šupke, očistite a pretlačte. Keď vychladnú, pridajte múku, vajce, maslo a štipku soli. Vymieste hladké cesto, rozvaľkajte, pokrájajte na štvorce a do každého zabaľte jedno ovocie. Vytvarujte guľky, uvarte, polejte maslom a posypte cukrom a vašou obľúbenou kombináciou posýpiek.
Moja kombinácia sú marhuľové s tvarohom a slivkové s orechami. Aká je tá vaša?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Mnam! Ja mam tiez rada marhulove s tvarohom, alebo orechami, ale slivkove najradsej s makom. A skusali ste niekedy ine ovocie? Vyborne su aj jablckove, alebo broskynove, ci nektarinkove!
Post a Comment