Ryžový nákyp
200 g ryže, voda, soľ, 0,3 l mlieka, cukor, 1 lyžica rastlinného masla, mletá škorica, 1 lyžica hrozienok, ovocie alebo odkvapkaný kompót podľa vlastného výberu, rastlinný olej na vymastenie zapekacej nádoby.
Postup:
Prebratú a umytú ryžu sparíme vriacou vodou, scedíme, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Keď ryža začne mäknúť, pridáme mlieko so štipkou soli a podľa vlastnej chuti cukor. Uvaríme do mäkka. Ryžu necháme vychladnúť a vložíme do misy vhodnej na premiešanie surovín. Pridáme lyžicu rastlinného masla, mletú škoricu, hrozienka, na malé kúsky pokrájané ovocie alebo kompót a zľahka všetko premiešame. Vložíme do zapekacej nádoby, ktorú sme vymastili olejom, a dáme do mierne vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.
Podávame poliate šťavou z kompótu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment