250g masla
150g múky
1 vajce a 1 žĺtko
70g cukru
90g mletých orechov
lyžica kakaa
mletá škorica, drvené klinčeky
Postup:
Vypracujeme cesto, necháme v chladničke asi 30 minút odstáť a plníme do vymastených formičiek. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 20 minút.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
250g masla
150g múky
1 vajce a 1 žĺtko
70g cukru
90g mletých orechov
lyžica kakaa
mletá škorica, drvené klinčeky
Postup:
Vypracujeme cesto, necháme v chladničke asi 30 minút odstáť a plníme do vymastených formičiek. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 20 minút.
mam niekolko otazok na tento recept (budem ho piect v US):
aka muka ?
aky cukor ?
lyzica - 1 Tablespoon?
ake formicky? mam male tartlette pans (asi 2 cm otvor) alebo potrebujem nejake plytke a specialne?
hoci vela peciem - obycajne iba US recepty,nikdy som toto nepiekla ale tento rok by som chcela pre rodinu a znamych napiect nieco slovenske. mam vahu z metrickymi mierami takze nemusim prepocitat na americke
diky - veronika z Denveru
Formičky sú najlepšie kovové, plytké. Ale aj hlbšie sa dajú použiť, len ich nenaplniť do vrchu, stačí tak 1cm hĺbka. A v najhoršom jedna známa namiesto plnenia formičiek z tohoto cesta tvaruje rohlíčky.
Dobrú chuť!
Zabudla som: Hladká múka, po Americky Cake flour, cukor superfine alebo jemnejší (po austrálsky caster alebo pure icing sugar), lyžica je tablespoon, ale nakoľko sú recepty na medvedie tlapky aj bez kakaa, povedala by som kakao pridať podľa chuti. Dobrú chuť!
Post a Comment