- 300g hladkej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 3 žĺtky
- 200g masla (postrúhaného)
- 3 lyžice studenej vody (namiesto vody môže byť sladká smotana)
- 60g práškového cukru
Plnka: 1½ kila jabĺk (postrúhaných), cukor podľa chuti, škorica, hrozienka, orechy...
Múku preosieme, pridáme prášok do pečiva potom ostatné prísady a rýchlo vypracujeme polotuhé cesto. Rozdelíme na dve časti a jednu prstami roztlačíme na pomúčený a vymastený plech. Navrch poukladáme postrúhané jablká a podľa chuti cukor, škoricu, hrozienka a orechy. Vyvaľkáme druhý bochník cesta vo veľkosti plechu a s pomocou valčeka cesto prenesieme na plech a ochutené jablká prikryjeme. Pečieme do ružova vo vopred vyhriatej horúcej rúre pri 200 stupňov celzia (180 stupňov ak je rúra s fénom) asi 30 minút. Upečené krájame na 5x5cm štvorce. Vrch posypeme vanilkovým cukrom.
No comments:
Post a Comment