150 g bryndze
100 ml smotany
1500 ml vody
2 cibule
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
pol čajovej lyžičky mletej rasce
2 krajce čierneho chleba
1 lyžica oleja
Do vody dáme variť na kolieska nakrájanú očistenú cibuľu. Osolíme, pridáme mletú červenú papriku, mletú rascu a varíme až kým cibuľa nezmäkne. V polievkovej mise dobre vymiešame bryndzu so smotanou a zalejeme vývarom z cibule. Čierny chlieb nakrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Podľa chuti môžme do hotovej polievky zamiešať nakrájanú pažítku alebo nasekaný kôpor.
POSUDOK: Na tejto verzii Demikátu sa mi páčil opražený čierny chlieb, polievka mi pripadala akási hotovejšia, viac nasýtila. V polievke nie je olej lebo cibuľa sa varí vo vode, čo zjemní jej chuť.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment