1,5 l voda (z varených zemiakov, halušiek, gnocchi)
250 g bryndza
250 ml smotana kyslá
100 g slanina s mäsom (alebo olej)
2 ks zemiaky (nie sú nevyhnutné)
1 ks cibuľa (veľká, pokrájaná najemno)
1 PL rasca (drvená)
1 ČL paprika mletá červená
petržlenová vňať
Domácu slaninku nakrájame nadrobno a osmažíme na suchej panvici tak, aby pustila všetok tuk. Potom prídáme a do mäkka podusíme cibuľku nakrájanú na drobno. Bryndzu rozdrobíme, pridáme na panvicu, premiešame a rozpustíme v troche pripravenej vody. Môžme pridať drvenú rascu a trochu červenej mletej papriky. Zohrejeme hrniec s vodou, pridáme zemiaky a vhabarkujeme doň zmes z panvice a neskôr aj kyslú smotanu. Počas stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme.
POSUDOK: Tento recept som ochutnala v malej úprave. Nakoľko ja nejem mäso a mäsové výrobky, skúsim to bez slaniny. Je tu veľa kyslej smotany, ktorá chuť bryndze zjemní. Napriek tomu, že nie je silná, v tejto polievke je bryndza nejvýraznejšia, možno preto, že je varená na masti, až potom je do nej priliata voda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment