Demikát je polievka zo slovenskej ľudovej kuchyne, ktorý (tak ako mnoho iných receptov) vznikol zužitkovaním zvyškov. Čudujte sa či nie, ja som ju ešte nejedla. A hoci tu v Austrálií bryndzu nedostanem, rozhodla som sa to vyskúšať. Tak som sa vydala na hľadanie receptu.
Zistila som, že klasicky sa na Demikát používa s voda z uvarených halušiek, či zemiakov (pár z nich môže vo vode ostať) a bryndza. Ale tým sa podobnosť receptov z rôznych kútov Slovenska končí.
Tak som si povedala, že v rámci skúšania Slovenských receptov Vám počas nasledujúcich pár dní prinesiem rôzne Demikátové reepty a dám Vám vedieť, ako dopadli. Namiesto bryndze použijem bulharský ovčí syr, ktorý mnohí z nás používajú na halušky.
Vyskúšajte aj Vy a dajte vedieť, ako Vám to chutilo.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment